groene ballon
 

 

 creatief atelier

De groene ballon

dan is het feest compleet!

home     kinderfeestjes     workshops     muurschilderingen     kraamkado     prijslijst     tips     wij    


onze tips

onze links

bevriende
websites


baby op
komst?


contact

 

feest-tips


hulptroepen
Wanneer u zelf een feestje begeleidt, regel dan minstens één of beter nog twee volwassenen die u tijdens het feest kunnen helpen. Dat scheelt een he-le-boel stress, vooral bij echt jonge kinderen! De meeste mensen kunnen nou eenmaal niet gelijktijdig billen vegen, omgevallen bekers oprapen, lastige vragen beantwoorden en een spelactiviteit begeleiden zonder er tureluurs van te worden :-)

hoeveel kinderen nodigen we uit?
Een goede vuistregel voor het maximum aantal kinderen dat u voor een verjaardagsfeestje zou moeten uitnodigen is de leeftijd van de jarige. Wordt de jarige bijvoorbeeld zes, nodig dan niet meer dan zes vriendjes uit; u zult het er druk genoeg mee hebben!

knutsel-tips


brooddeeg maken
Brooddeeg zonder klontjes? Neem (per kind) 50 gram bloem, 50 gram zout en 50 gram water en voeg eventueel 2 drupjes glycerine aan het water toe. Dat laatste maakt het deeg nog soepeler, maar het kan ook zonder. Roer eerst in een apart kommetje bloem en zout door elkaar. Doe het water vervolgens in een mengkom en roer daar beetje bij beetje het bloem-zout-mengsel door. Gebruik voor het roeren liefst een pollepel zodat al roerend vanzelf een dikke deegbol ontstaat. Is de deegbol iets te nat, doe er dan een beetje extra bloem bij. Is de bol te droog? Een drupje water erbij!

brooddeeg bewaren
Hebt u samen met uw kinderen brooddeeg gemaakt om mee te knutselen, dan kunt u het gewoon in de koelkast bewaren; even een boterhamzakje eromheen, lucht eruit en een knoopje erop. Met het deeg kan op die manier gemakkelijk een paar dagen steeds opnieuw worden gespeeld!

naai(machine)-tips


stofschaar
Een stofschaar is eigenlijk een gewone schaar waarmee geen papier mag worden geknipt. Van papier wordt een schaar namelijk bot. Het is dus niet per se nodig een heel dure stofschaar aan te schaffen. Een gewone schaar (wij gebruiken die van de Ikea) werkt ook prima, zolang iedereen in huis maar weet dat er geen papier mee geknipt mag worden. Om vergissingen te voorkomen hebben wij aan al onze stofscharen gewoon een reepje stof geknoopt :-)