De groene ballon - Den Haag
 

 

 creatief atelier

De groene ballon

dan is het feest compleet!

home     kinderfeestjes     workshops     muurschilderingen     kraamkado     prijslijst     tips     wij    overzicht

cursusdata

volwassenen

naaien voor dummies maak je eigen tas
tangle-tekenen
Haagse bonbons


kinderen

maak je eigen knuffel
chocoladeparade
kleine picasso
meidentas
de kleine bakkerij
project catwalk
maak je eigen robot


contact
 

Tangle-tekenen voor dummies


Tangle-tekenen is een heel eenvoudige en ontspannende manier van tekenen, met verrassend mooie resultaten, n... iedereen kan het! Vind je dat je niet kunt tekenen? Onzin :) Tangle met ons mee en verbaas jezelf!

Wat gaan we doen?
In grote lijnen komt het hierop neer: je gaat eerst een basisvorm tekenen, vervolgens ga je die basisvorm in mooie vakken verdelen, en tot slot ga je al die vakken stuk voor stuk vullen met allerlei makkelijke en/of minder makkelijke tangle-patronen. Je gebruikt daarvoor een gewone fineliner en... je eigen fantasie! En is dat niet je sterkste punt, dan pak je een van onze vele inspiratie-kaartjes met voorbeeldpatronen :)

Vrijheid blijheid
Je mag uiteraard helemaal zelf weten wat voor vorm je gaat tekenen, maar voor de liefhebbers hebben we in ieder geval een heleboel diervormen om over te trekken of na te tekenen. Wil je liever een andere vorm, maar weet je niet hoe, dan helpen we je gewoon - dat komt helemaal goed!

Praktische toepassingen
En natuurlijk draait het niet alleen maar om "een kunstwerkje voor aan de muur" - er zijn er legio praktische toepassingen, vooral als het gaat om kleine attenties voor anderen: vervang bijvoorbeeld een wijnetiket door eentje die je zelf hebt getangled, teken zelf een kunstige verjaardagskaart, of schuif een mooie tangle-tekening van een hart onder de folieverpakking van een merci-doos; typsich van die dingen die je met een tangle-tekening een heel persoonlijk tintje kunt geven!

Geen gezweef :)
Tot slot nog dit: tangle-tekenen heeft raakvlakken met zentangle®, maar wij zijn geen gecertificeerde zentangle®-docenten, dus wie een officile zentangle®-cursus verwacht is bij ons aan het verkeerde adres. Onze tekenmethode is iets eenvoudiger, maar levert evengoed prachtige kunstwerken op! Verder is zentangle® misschien ook wat zweveriger dan tangle-tekenen maar het spreekt voor zich dat veel van de therapheutische kwaliteiten die aan zentangle® worden toegeschreven ook voor tangle-tekenen opgaan, want als je ermee aan de slag gaat, merk je het vanzelf: al je zorgen verdwijnen naar de achtergrond omdat al je aandacht automatisch naar het tekenen gaat. Pure ontspanning dus :)kosten | tijdsduur | groepen en losse inschrijvingen


De workshop Tangle-tekenen kent 5 varianten, te weten:

1) groepsworkshop in het atelier | 2 uur | max 10 personen
Bent u met een groep vriend(inn)en en/of collega's dan kunt u deze workshop als groep boeken op een nader overeen te komen dag en tijd. De groepsworkshop duurt 2,5 uur en wordt in ons atelier gevolgd. De kosten zijn inclusief btw n alle materialen, en hangen af van het tijdstip:

2) klaslokaalworkshop | 45 minuten | max 32 kinderen
Speciaal voor basischoolklassen (bovenbouw) hebben we een schoolworkshop ontwikkeld waarbij de kinderen kort kennis maken met tangle-tekenen en een gezamenlijk kunstwerk maken. De workshop duurt 3 kwartier en is zodoende eenvoudig in het lesrooster in te plannen. Kosten: 50 euro + reiskosten 40c/km.

3) bedrijfsworkshop op locatie | 1,5 uur | max 30 personen
Bent u op zoek naar een leuk bedrijfsuitje en beschikt u over een vergaderruimte of lunchkamer waar iedereen aan een tafel kan zitten? Wij gaan er tijdens de workshop niet te diep op in, want daar zijn we veel te nuchter voor, maar tangle-tekenen doet van alles met de hersenen: het ontspant, het concentratievermogen wordt verbeterd, het creatief denkvermogen neemt toe n het is superleuk om te doen. We hebben bovendien een slimme manier bedacht om tijdens de workshop ook nog een gezamenlijk kunstwerk te maken; echt een workshop voor een bedrijfsuitje dus :-) De kosten hangen af van de grootte van de groep en het gekozen tijdstip:

4) huiskamerworkshop | 2 uur | max 10 personen
Is uw huiskamer groot genoeg, dan komen wij ook met veek plezier bij u thuis tangle-tekenen! Hebt u wel de zitplekken, maar onvoldoende tafels, dan kunnen wij eventueel schootplankjes meenemen zodat iedereen toch aan de slag kan. En natuurlijk kan deze huiskamerworkshop ook in een buurthuis of op welke andere locatie dan ook worden gegeven; als er maar tafels en stoelen zijn. En entousiaste deelnenmers :) De kosten hangen af van het aantal cursisten en het gekozen tijdstip:

5) workshop met losse inschrijvingen | 2 uur | max 10 personen
Bent u niet met een groep maar bijvoorbeeld met z'n tweetjes of alleen dan kunt u meedoen met onze inschrijfworkshops. Deze kosten 15 euro per persoon en worden meestal overdag, maar soms ook 's avonds gegeven. ie ons cursusrooster.

btw
Al onze prijzen zijn inclusief btw.

cursusdata | aanmelden


Zie hier onze cursusdata en informatie over hoe u zich kunt aanmelden.

ons atelier


Praktische informatie voor wie de workshop in ons atelier gaat volgen:

openbaar vervoer | parkeergelegenheid
Lijn 3, randstadrail, stopt hier praktisch voor de deur. De halte die u moet hebben is: Zonnebloemstraat. Neemt u de auto, dan kan tot 17:00 uur gratis voor de deur geparkeerd worden (al moet u misschien wel even zoeken naar een plekje). Na 17:00 uur geldt (tot 21:00 uur) een parkeertarief van 1,70 per uur.

geen lift
Ons atelier bevindt zich op de tweede verdieping en er is geen lift.

kat
In het pand woont een kat maar deze kan desgewenst uit het atelier geweerd worden; bevindt zich onder de cursisten iemand met kattenallergie of angst, laat dit dan tevoren even weten, dan kunnen wij daar rekening mee houden.

en verder nog dit . . .


eigen versnaperingen
Wordt deze workshop in ons atelier gevogld, dan schenken wij tijdens de workshop gratis koffie en thee, maar als de cursisten het leuk vinden om daarnaast zelf ook nog hapjes of drinken (drank) mee te nemen, dan is dat geen enkel probleem. Sterker nog: wij willen dat iedereen een leuke tijd heeft en als extra versnaperingen daaraan bijdragen, dan juichen wij dat alleen maar toe :-).

inspiratie-waaier
Voor wie na de workshop de smaak helemaal te pakken heeft: we hebben onze onze inspiratie-kaartjes gebundeld in onze Inspiratie-waaier met bijna 200 voorbeeld-patroontjes:Achterin hebben we 5 patronen uitgewerkt in een eenvoudig stappenplan en daarnaast hebben wij ook nog eens 4 kaarten toegevoegd met lege vakjes waarop je zelf je eigen favoriete patronen kunt tekenen.

Wil jij ook zo'n prachtige waaier?!
Stuur dan een mailtje naar info@groeneballon.nl
Kosten: 10 euro (exclusief verzendkosten 3,12)