groene ballon
 

 

 creatief atelier  

De groene ballon 

dan is het feest compleet!  

home     tangle-tekenen     webshop     kinderfeestjes     Elles & Margot    


contact

Facebook

Instagram

 


Even voorstellen...

 


Wij zijn Elles Linse-Braakman (1971) en Margot Bins-van Hemmen (1968). Wij hebben elkaar in 1989 via de Studentenvereniging leren kennen. Elles was toen net na de MTS Mode en Kleding aan de HBO Lerarenopleiding Tekenen begonnen en Margot studeerde Nederlands Recht nadat ze eerst de papieren van Europees Secretaresse in de wacht had gesleept.

Toekomstige docent ontmoet toekomstige jurist? Verre van dat, want het leven had heel wat anders voor ons in petto! Elles heeft na het afronden van haar studie weliswaar nog een tijdje in Amerika les gegeven aan een Kunstacademie in Illinois, maar zag na terugkomst in Nederland het 'gewone schoolleven' toch niet zitten, en Margot is zelfs tijdens haar rechtenstudie al afgehaakt, dus ook die carrière als advocaat zat er niet meer in. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en zo belandden wij na enige omzwervingen uiteindelijk samen bij de afdeling Automatisering van De Brauw Blackstone Westbroek, een internationaal advocatenkantoor, waar we heel wat jaren interne computercursussen hebben gegeven en (onder meer) oneindig veel handleidingen hebben geschreven.

In 2006 is het idee van De groene ballon geboren. Veel mensen kennen ons nu van de workshops tangle-tekenen en onze tangle-kaarten, maar het begon ooit met kinderfeestjes! Het creatieve bloed kriebelde en bovendien merkten we in onze directe omgeving dat heel wat moeders met angst en beven hun eerste 'echte' kinderfeestje tegemoet zagen. En begrijpelijk, want het valt ook niet mee om een stuk of acht stuiterende klasgenootjes een paar uur te boeien, en je wilt ze toch ook niet met een bak spekkies voor de televisie zetten? Aangezien wij juist altijd borrelen van de creatieve ingevingen en altijd al verslingerd waren aan het organiseren van themafeesten, hebben we op 1 september 2006 De groene ballon officieel opgericht, maar het zou nog twee jaar duren voordat we er daadwerkelijk mee aan de slag gingen. Pas op 1 oktober 2008 werden de stoute schoenen aangetrokken en de banen bij De Brauw opgezegd; vanaf dat moment draaide alles om feestjes!


Onze ervaring met het schrijven van handleidingen kwam goed van pas bij het schrijven van onze feestdraaiboeken, maar naast onze werkervaring konden we ook putten uit ons privéleven want we hebben elk twee kinderen: Elles heeft Milla (2003) en Viggo (2007) en Margot heeft Pepijn (2003) en Marlotte (2006). Het zijn inmiddels allemaal tieners, maar ze hebben in hun basisschooljaren natuurlijk stuk voor stuk een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling en het testen van alle feestjes :-)

Toen de feestjes eenmaal liepen, kwamen er gaandeweg ook muurschilderingen, kraamcadeautjes, en steeds meer workshops voor volwassenen bij. De gekste dingen hebben we gedaan, super-maffe ad-hoc workshops, maar ook ‘serieuze’ dingen zoals Sieraden maken, Haagse bonbons, Naaien voor dummies en Tassen maken. Heel erg leuk allemaal, maar eigenlijk ging ons hart steeds meer uit naar het tangle-tekenen. We ontwierpen steeds meer tangle-kaarten, kregen daar ook steeds meer enthousiaste reacties op, gaven meer en meer workshops op beurzen en evenementen, en bouwden langzamerhand een steeds grotere vaste klantenkring op. Geweldig natuurlijk! Maar het kostte ook veel tijd, en af en toe viel het ons zwaar om het allemaal te combineren!

En toen kwam het voorjaar van 2020: Corona sloeg in als een bom, ook bij ons. Ineens geen kinderfeestjes meer. En geen beurzen.. maar wel alle tijd om nieuwe tangle-kaarten te ontwerpen, een webshop te openen, en eens goed na te denken over de toekomst van ons bedrijf. En zo kwam er ruimte om een belangrijke knoop door te hakken: het tangle-tekenen bleef, en ook een kleine selectie feestjes (al moesten we even wachten tot het weer kon) maar de rest ging voor onbepaalde tijd in de koelkast.

En zo is het nog steeds: we geven af en toe een kinderfeestje maar verder houden we ons voornamelijk bezig met tangle-tekenen en alles daaromheen. Door het hele land kom je onze kraam met tangle-kaarten tegen op grote evenementen, en wie het nog niet kent kan het gewoon even proberen tijdens een gratis mini-workshop aan de kraam!

Kortom: bezoek onze webshop en kijk ook even in de beursagenda; wie weet zijn we binnenkort ergens bij jou in de buurt!

Tot gauw misschien,

Elles en Margot
De Groene Ballon