De groene ballon - Den Haag
 

 

 creatief atelier  

De groene ballon 

dan is het feest compleet!  

home     tangle-tekenen     webshop     kinderfeestjes     Elles & Margot    


kleine lettertjes

tangle-filmpjes

beursagenda

contact

Facebook

Instagram

 


Tangle-tekenen

 


Tangle-tekenen is een heel eenvoudige, en ontspannende manier van tekenen, met verrassend mooie resultaten, én... iedereen kan het! Vind je dat je niet kunt tekenen? Onzin :) Tangle met ons mee en verbaas jezelf!

Wat gaan we doen?
In grote lijnen komt het hierop neer: je kiest een tangle-kaart uit onze uitgebreide collectie en die ga je (voor zover nog nodig) in vakken verdelen.
Vervolgens ga je al die vakken stuk voor stuk vullen met allerlei eenvoudige en/of minder eenvoudige tangle-patronen. Je gebruikt daarvoor een gewone fineliner en... je eigen fantasie! En is dat niet je sterkste punt, dan pak je gewoon een van onze vele inspiratie-kaartjes met voorbeeldpatronen.

Tangle-papier
We werken in de workshop met papier dat bij uitstek geschikt is voor tangle-tekenen. Je mag thuis uiteraard helemaal zelf weten op wat voor papier je tekent, maar bij tangle-tekenen moet je je pen soms heel bewust even wat langzamer over het papier laten gaan. Gewoon papier is daarvoor vaak te poreus (waardoor je zogenaamde ‘inkt-uitlopers’ krijgt) of te glad (waardoor je met je hand vlekken gaat maken). Hartstikke zonde als je kunstwerk daardoor minder mooi wordt.. In de workshop gebruiken wij dan ook ons eigen tangle-papier en dat werkt echt héérlijk; alsof je met een vers geslepen potlood tekent!

Kunst met praktische toepassingen
Natuurlijk draait het bij tangle-tekenen niet alleen om 'kunst voor aan de muur’, want er zijn legio praktische toepassingen te bedenken, vooral als het gaat om kleine attenties voor anderen: vervang bijvoorbeeld een wijnetiket door eentje die je zelf hebt getangled, teken zelf een kunstige verjaardagskaart, of schuif een mooie tangle-tekening van een hart onder de folieverpakking van een merci-doos; typisch van die dingen die je met een tangle-tekening een heel persoonlijk tintje kunt geven!

De smaak te pakken?
Ben je na afloop van de workshop helemaal enthousiast, dan verkopen wij je graag wat losse tangle-kaarten (50ct per stuk of 6 voor 2 euro), een tangle-patronensetje (200 patronen, 6 euro) of een compleet starterspakket voor een tientje. Onze kaarten en patronensets zijn overigens ook achteraf na te bestellen; mail naar info@groeneballon.nl en vraag om de bestellijst, of breng een bezoekje aan onze Webshop!

Geen gezweef :)
Tot slot nog dit: tangle-tekenen heeft raakvlakken met Zentangle®, maar wij zijn geen gecertificeerde Zentangle®-docenten, dus wie een officiële Zentangle®-cursus verwacht is bij ons aan het verkeerde adres. Onze tekenmethode is iets eenvoudiger, maar levert evengoed prachtige kunstwerken op! Verder is Zentangle® misschien ook wat zweveriger dan tangle-tekenen maar het spreekt voor zich dat veel van de therapheutische kwaliteiten die aan Zentangle® worden toegeschreven ook voor tangle-tekenen opgaan, want als je ermee aan de slag gaat, merk je het vanzelf: al je zorgen verdwijnen naar de achtergrond omdat al je aandacht automatisch naar het tekenen gaat. Pure ontspanning dus :)kosten | tijdsduur | groepen en losse inschrijvingen


De workshop tangle-tekenen kent 2 varianten, te weten:

1) doorlopende workshops tijdens beurzen en evenementen
2) groepsworkshop op locatie | 1 à 1,5 uur | min 20 - max 75 personen

ad 1) doorlopende workshops tijdens beurzen en evenementen
We staan diverse malen per jaar op een beurs ergens in Nederland, dus hou onze facebookpagina en onze beursagenda in de gaten :-)

Nota bene: bij de meeste beurzen en evenementen is het mogelijk om op voorhand een plekje in onze workshop te reserveren. Soms loopt die reservering via de organisatie van het evenement, maar meestal via ons. Lijkt het je leuk, en staat een evenement in je agenda, mail dan even naar info@groeneballon.nl en dan komt het vast goed!

   

ad 2) groepsworkshop op locatie | 1 à 1,5 uur | min 20 - max 75 personen
Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor (bijvoorbeeld) je damesvereniging, je bedrijf, of een andere grote(re) groep creatievelingen (/vriendinnen), en beschik je over een gezellige ruimte (/grote woonkamer) waar iedereen in groepjes aan tafels kan zitten?

Wij komen graag langs voor een workshop tangle-tekenen! Liefst natuurlijk in de regio Haaglanden, maar voor groepen groter dan 30 rijden wij desnoods een eindje de provincie uit :-).

De kosten bedragen 20 euro per persoon, en dat is inclusief een compleet starterspakket voor alle deelnemers. Dat starterspakket bevat maar liefst 18 tangle-kaarten, 200 gelamineerde voorbeeldpatronen én 1 fineliner!

Kleine lettertjes: het minimum aantal deelnemers is 20. Bij minder dan 20 deelenemers wordt gewoon voor 20 deelnemers afgerekend, dus dan is het omgerekend per persoon iets duurder.

Voor boekingen: mail naar info@groeneballon.nl

 

btw
Al onze prijzen zijn inclusief btw.

en verder nog dit . . .


materiaal nabestellen
Zoals hierboven ook al aangegeven: onze tangle-kaarten en tangle-patronen zijn eenvoudig (na) te bestellen; stuur een mail naar info@groeneballon.nl of bezoek onze webshop!